• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2012 - 4 dio

Started by vip-jahorina, 08 February, 2012, 10:25:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

ma-bice

Ja sam danas pitao sta je rekao taj gospodin Cvjetic,napisao komentar,i nestao je...mozda zato sto sam dugo pisao?!?!
Otprilike sve sto je rekao 100% u pravu; i nista covjek nije izmislio - pise u knjigama , a sto ne pise, ako nije slijep vidi.
Kao i sve ostalo i tehnologija izrade opreme za skijanje, pribora.masina za odrzavanje, samih staza... sve se promjenilo u poslednjih 20-30 god.
Pa promjenio se(ili bi trebao )odnos zaposlenih  OC prema gostima.
SVE STO SE OVDE PISALO I NAPISALO MANJE VISE SVE JE TAKO.
Ali vecina toga nije bas vezana toliko za materijalni momenat - kredit svijetske banke.
Netreba MMF da gore dolazi i ustanovi da je XY nepristojan u kom. sa gostima, da nemogu ljudi polupijani raditi, da moraju ocistiti snijeg kod radnog mjesta,...
Druga stvar opsti javasluk ,o kome pisete, nanosenje stete direktne i indirektne obavezuje sve ostecene da vise pisu, ali ne samo ovde.
Znam mnogi ce reci djabe pisem, ali...
Nije bas tako.
Neka ljudi iz Hrvatske kazu ko je mogao i pomisliti prije 3 god. sta ce im se desiti(Sanader)
Znaci pisati i OC; OPSTINI ; GRADU I U BL.
Pismo ,protokol, stembilj,...
Jel jednog dana , i ovi sto vam se danas smiju, moguce i zbog vaseg pisma da dobiju iza usiju,..
Ja vjerujem da ce to doci mnogo,mnogo prije nego sto vecina misli.
Prije5 dana pisu o Dukanovicu, prije 3 dana sletio je predsjednik Njemacke, red se nikad ne zna..
Tako da suplje price inspektora Paje , njegovog sefa, nekih u opstini, gradu ili BL nece JOS DUGO paliti.
5 minuta ,...napisati i cekati
JER KO SE ZADNJI SMIJE -NAJSLADJE SE SMIJE
NECU VISE PISATI ;ZA 1 GODINU CU SE VRATITI NA OVU TEMU I NOVI REZIME NAPISATI
DO tada SRETNO

jednostavan41

Quote from: vip-jahorina on 19 February, 2012, 21:27:57
po meni cijene -  o tome ne treba ovdje i sad pricati. stanje je kakvo ste svi vidjeli i osjetili. pustimo cijene sa strane. o njima mozemo kad bude vrijeme

ma o cijenam je pocelo jer je receno da nema nigdje u regiji za manje pare ovakvo skijanje,
da znam - znao bi

HeAd

Pravo da ti kazem ja nisam primjetio da se do kasa nije moglo doci od nekakvog neociscenog snijega...u subotu je bio opsti kolaps sto se tice ljudi i saobracaja...ono ja jos gore nisam dozivio, znaci lik bi da dodje autom tamo gdje je totalno nemoguce od snijega...desetine zaglavljenih auta kao da je cunami prosao...ipak danas je bilo malo bolje bar sto se tice saobracajnog kolapsa...a sto se tice staza ovdje je vec sve receno... :o
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

jednostavan41

nadam se da ce za 14 dana biti bolje jer tad dolazim sigurno,
da znam - znao bi

HeAd

ma ne sekraj se do tada ce sve biti prohodno..cak sta vise nece biti ni traga snijegu  (:smijeh:
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

Nichifor

do tada æe upaliti topove pa æe njemu biti bolje nego nama puf:) biæe KOMPAKTNIJE

BL

Quote from: jednostavan41 on 19 February, 2012, 21:42:27
Quote from: vip-jahorina on 19 February, 2012, 21:27:57
po meni cijene -  o tome ne treba ovdje i sad pricati. stanje je kakvo ste svi vidjeli i osjetili. pustimo cijene sa strane. o njima mozemo kad bude vrijeme

ma o cijenam je pocelo jer je receno da nema nigdje u regiji za manje pare ovakvo skijanje,

pa, zar nije tako?

natore26

Quote from: vip-jahorina on 19 February, 2012, 21:02:57
Ja vec neko vrijeme sam ovdje na forumu i javno govorio o katastrofalnom stanju u OC-u. Jutros je to uspjelo i na RTRS-u Cvijicu, na foru. Moj dio izjavje je isjecen.
Ovu sezonu nam je dragi Bog opet podario sa puno snijega, i samo zahvaljujuci tome, skijamo po stazama koje opet i iskljucivo zavise od vremenskih prilika. Ako je puno snijega, mora biti i prilicno hladno, snijeg se mora sleci da bi bilo moguce jednim prelaskom ratracima preko staza napraviti iole dobru stazu. Kako je to rijetkost, i dobre staze su rijetkost na Jahorini.

Dalje, vrhunski 6sjedi steaku stalno. Ipak je doplemayer 1. firma za ovakve stavri, a mozda je i nesto "ukrivo" se napravilo. Nema garaza, evo vec trecu godinu ih nemamo, naravno da korpe nisu predvidjene da stoje stalno vani nego samo dok se vrte.
Nasi stari 2sjedi ferceraju i nakon 30 godina i manje se kvare. Kao sto ste culi, prosao je novi tender za 6sjed u Praci. I opet je dobio Leitner na tenderu!
Burjum, nakon par godina cemo opet postavlajti stare 2sjede jer ce biti u boljem stanju od ovih, a nesto ne vjerujem da ce nam vlada opet dati 40 mio KM!
O sitnicama tipa klecanje pred kasom, ogromni redovi, nedjeljenje mapa koje smo papreno platiti, ciscenja puta na platou Poljica i dalje do Satora da ne govorimo.
Topovi su stvarno vrhunski, ali nema vode, znaci nema ni skijanja kad nema snijega....

OC pocnite nesto raditi, nece uvijek biti 2m snijega i -20 !!!!
Nisam neki struènjak za kvalitet razlièitih firmi koje rade sjede¾nice, ali sam nakon posta na ovom forumu vezanog za Leitner obratio pa¾nju na skijanju u francuskoj i primjetio da je otprilike da je oko pola sjede¾nica Poma a druga polovica Leitner  mogu reci da su Pomini dosta sporiji iako ih je par bilo skroz novih. Sto se tice stajanja i kvarova niti jedni ni drugi dok sam ja bio tamo nisu imali problema. Moj favorit je bio Leitner zbog brzine.

loop

allways stand sideways!

BL

vip-jahorina

Leitner je pokupovao sve, skoro sve ...

natore26

Quote from: loop on 19 February, 2012, 23:01:57
poma je leitner :)
Da,  u Sj Americi, u Europi nastupaju posebno

loop

al je Leitner vlasnik, kao i prinotha i snow stara
allways stand sideways!

Nichifor

IMT pravi najbolje traktore. al to nije tema.

nego jel ima neko kakvih fotki od danas. imam ja sjajne ali imam neke telefonske komplikacije