• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2012 - 4 dio

Started by vip-jahorina, 08 February, 2012, 10:25:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

natore26

Nemoj da zaboravimo da je Jahorina ubjedljivo najjeftiniji ski centar u Evropi u odnosu na ono sto nudi. I siguran sam da nigje na svijetu nemozete danas dobiti nesto bolje za 30 KM.
I ja sam isto tako mislio dok nisam otisao u Francusku

Deni

BL

Quote from: adrenalinbn on 19 February, 2012, 14:32:15
Mozda nije prava tema ali moram i ja nesto da dodam. Slazem se s vasim komentarim i svim onim sto je gospodin Sasa Cvijetic rekao u emisiji "S Jahorine s ljubavlju". Mislim da je ucesce ljudskog faktora u svim tim problemima 20 - 30%. Za vecinu novih ideja koje bi dovele do promijena potrebne su nove investicie. Odakle novac??? Novi kredit??? Dokapitalizacija??? Ne znam mozda to neko bolje zna od mene ali danas je tesko doci do novca, a posebno u ovim uslovima socijalnih cijena ski pasa. Sta cemo dobiti ako se podigne cijena ski pasa sto je realno rjesenje??? Bolju uslugu, bolje staze, bolje osnjezavanje .... ali i manji broj skijasa i posjetilaca i masu onih koji ce biti opet nezadovoljni cijenom ski pasa. Pitamo li se zasto je ovakva posjeta ove godine na Jahorini?  Nemoj da zaboravimo da je Jahorina ubjedljivo najjeftiniji ski centar u Evropi u odnosu na ono sto nudi. I siguran sam da nigje na svijetu nemozete danas dobiti nesto bolje za 30 KM. Ima jedna narodna poslovica koja kaze "Koliko para toliko muzike".

Znam da nije popularno reèi - ali uglavnom saglasan. 

vip-jahorina

Ja vec neko vrijeme sam ovdje na forumu i javno govorio o katastrofalnom stanju u OC-u. Jutros je to uspjelo i na RTRS-u Cvijicu, na foru. Moj dio izjavje je isjecen.
Ovu sezonu nam je dragi Bog opet podario sa puno snijega, i samo zahvaljujuci tome, skijamo po stazama koje opet i iskljucivo zavise od vremenskih prilika. Ako je puno snijega, mora biti i prilicno hladno, snijeg se mora sleci da bi bilo moguce jednim prelaskom ratracima preko staza napraviti iole dobru stazu. Kako je to rijetkost, i dobre staze su rijetkost na Jahorini.

Dalje, vrhunski 6sjedi steaku stalno. Ipak je doplemayer 1. firma za ovakve stavri, a mozda je i nesto "ukrivo" se napravilo. Nema garaza, evo vec trecu godinu ih nemamo, naravno da korpe nisu predvidjene da stoje stalno vani nego samo dok se vrte.
Nasi stari 2sjedi ferceraju i nakon 30 godina i manje se kvare. Kao sto ste culi, prosao je novi tender za 6sjed u Praci. I opet je dobio Leitner na tenderu!
Burjum, nakon par godina cemo opet postavlajti stare 2sjede jer ce biti u boljem stanju od ovih, a nesto ne vjerujem da ce nam vlada opet dati 40 mio KM!
O sitnicama tipa klecanje pred kasom, ogromni redovi, nedjeljenje mapa koje smo papreno platiti, ciscenja puta na platou Poljica i dalje do Satora da ne govorimo.
Topovi su stvarno vrhunski, ali nema vode, znaci nema ni skijanja kad nema snijega....

OC pocnite nesto raditi, nece uvijek biti 2m snijega i -20 !!!!

jednostavan41

da znam - znao bi

vip-jahorina

Naravno, ali kad vec imas po mnogima puno bolji izbor kod Doplemayera, why risk?
Ali ipak mislim da je ovdje ljudski faktor kriv za sve. Stari 6sjedi drze 30 godina? Energoinvest proizvodjac, POMA djelomicno licencirala. A istih ljudi ih odrzavaju

HeAd

Leitner na M.Pohorju sve radio i nista ne steka...
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

jednostavan41

da znam - znao bi

vip-jahorina

po meni cijene -  o tome ne treba ovdje i sad pricati. stanje je kakvo ste svi vidjeli i osjetili. pustimo cijene sa strane. o njima mozemo kad bude vrijeme

HeAd

Ne pitajte sta Jahorina moze da uradi za Vas, vec sta Vi mozete da uradite za Jahorinu!!! LoPaate U saKe, i kljuc broj 16 ako sestosjed zasteka  (:smijeh:
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

jednostavan41

da znam - znao bi