• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini 2012 - 4 dio

Started by vip-jahorina, 08 February, 2012, 10:25:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jabadabadu

Pozdrav svima,krecemo sutra iz Bgd-a.Da li zvuci kao suluda ideja putovati svaki dan do Jahorine iz Sarajeva,posto tamo imamo besplatan smestaj?

vranex

poz jabadaba :D

ja to stalno radim.. jer zivim u Sa, nije strasno, ali kad skontas 60km tamo vamo, benzin, mimoilazenja, parkiranje, itd.. ako vas je manje od 4 skoro pa da ti je jeftinije smjestiti se gore na Jahorini..

jabadabadu

Quote from: vranex on 09 February, 2012, 16:06:33

ja to stalno radim.. jer zivim u Sa, nije strasno, ali kad skontas 60km tamo vamo, benzin, mimoilazenja, parkiranje, itd.. ako vas je manje od 4 skoro pa da ti je jeftinije smjestiti se gore na Jahorini..

Mi cemo se ipak odluciti za tu varijantu putovanja iz Sarajeva,jos samo da stignemo do odredista.... ::).....I da li neko moze reci kakva je situacija na putu od Vlasenice do Sarajeva,jedino me to plasi?

Jana

Zdravo svima,  ;)

da li sam dobro razumjela/procitala da je danas opet bila lavina na putu Pale - Jahorina?

Hvala unaprijed na informaciji!

Pozdrav svima vama

skiDeki

Quote from: jabadabadu on 09 February, 2012, 16:18:07
Quote from: vranex on 09 February, 2012, 16:06:33

Mi cemo se ipak odluciti za tu varijantu putovanja iz Sarajeva,jos samo da stignemo do odredista.... ::).....I da li neko moze reci kakva je situacija na putu od Vlasenice do Sarajeva,jedino me to plasi?
Ja sam dan posle prvih velikih padavina prosao tim putem i nije bilo problema, nisam ni lance stavljao, tako da ne bi trebalo biti nikakav problem. Izuzetak je ako krenete po mecavi pa bude zastoj...Inace taj deo dobro ciste!
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

skiDeki

Jedna zanimljiva slika (priznajem, ukrao sam je :-X ) ali ne iz losih namera ;D

looka

Lejla

Quote from: jabadabadu on 09 February, 2012, 16:01:49
Pozdrav svima,krecemo sutra iz Bgd-a.Da li zvuci kao suluda ideja putovati svaki dan do Jahorine iz Sarajeva,posto tamo imamo besplatan smestaj?

Od Sarajeva do Jahorine je 45 km tacno, kad je dobar put i nije guzva moze se stici i za pola sata, znaci goriva treba oko 5-8 eura, zavisi koliko ti auto trosi :)
znaci itetako se ustedi na spavanju, Jedino sto kad se vratis posle dana skijanja i jos spore voznje pri povratku (jer je uvijek veca guzva kad se vracas) nije ti vise ni do provoda ni do izlazenja samo do spavanja :)
Jedino je sad problem sto su putevi lose ocisceni a najavili su jos padanja za vikend, ali misllim da se za toliku ustedu para sve se to moze istrpjeti!!

jabadabadu

Quote from: Lejla on 09 February, 2012, 17:38:33

Od Sarajeva do Jahorine je 45 km tacno, kad je dobar put i nije guzva moze se stici i za pola sata, znaci goriva treba oko 5-8 eura, zavisi koliko ti auto trosi :)
znaci itetako se ustedi na spavanju, Jedino sto kad se vratis posle dana skijanja i jos spore voznje pri povratku (jer je uvijek veca guzva kad se vracas) nije ti vise ni do provoda ni do izlazenja samo do spavanja :)
Jedino je sad problem sto su putevi lose ocisceni a najavili su jos padanja za vikend, ali misllim da se za toliku ustedu para sve se to moze istrpjeti!!
Hvala Lejla,dal si nam vetar u ledja.... ::).....

bang

Danas je bilo fenomenalno, dosta godina skijam na Jahorini, ali cini mi se nikad bolje staze .... Praca fantasticna, jeste da je dosta hladno, tako sam se smrzla da evo jos ne mogu sebi doci ..... ali skijanje vrhunsko zaista, vrijedio je uzeti slobodan dan...jedva cekam subotu!!!! ole ole ole ole ole ole ole ole

majasamaja

Quote from: Lejla on 09 February, 2012, 17:38:33

Zavisi odakle iz Sarajeva, od vjecnice je 30 km, mozda 32-33, a guzva kad se vraca poslije skijanja je samo vikendom. Tako da ako hocete da ustedite i ne uzivate u nocnom zivotu na Jahorini onda se isplati.

DarkoN

jos jedan fantastican dan. skijanje extra. nije bilo puno ljudi. vipove slike sve govore.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

skiDeki

Darkon sa njegovim iscrpnim izvestajem (:smijeh:

salim se, to sto si napisao je sasvim dovoljno, uostalom Vipove slike su sve rekle ludzatobom:((

vip-jahorina

Jedan opis danasnjeg skijanja.
Hladno, od -15 pa do -20, uz veoma malo ili skoro nikako vjetra. Radili cijelo vrijeme 6sjed poljica+ogorijelica, praca, tanjur poljica.
Staze su vrh bile, bez leda, tvrdoca optimalna. Kamenja nema.  Do podne je bilo suncanao, onda su se navukli neki oblaci. Nista strasno.
Uglavnom ovakvo skijanje i ovakve staze jahorina dugo nije imala. Sto se mene tice, moze ostati ovako do daljnjeg, sa jos vise snijega.