• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Otvoreno pismo naseg Tarze OC-u - Jahorina vjecno

Started by vranex, 26 January, 2012, 14:20:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

raca

Da ima iritantnog svercovanja na Jahorini ima, i to godinama, i to vode redari na zicarama. Znam da je teska situacija da svakome znaci koja marka u dzepu, ali je to ono, seres tamo gdje jedes. Narocito mi je bilo zanimljivo prethodnih godina obezbjedjenje, momci u crnom, namrgodjeni, i pored njih se svercovalo uveliko, pa sumnjam da ce i kamere pomoci sto se toga tice. Sto se tice momaka u crnom samo su im falile fantomke i lako pjesadisko naourzanje, pa da prijatni ugodjaj bude potpun. Medjutim, to nije ni 5,6 problem po prioritetu OC-a na listi rijesavanja, prvi je licna nesposobnost (ali vjerovatno tu tacku nikad nece staviti na dnevni red), cetiri pet jos, pa onda tek ova o kojoj pricamo.

Sto se tice samog svercanja u idelanom svjetu vjerovatno bi bilo da se niko nesvercuje, a da neki ljudi dobijaju povlastice, obratno svercuju se oni koji najmanje zasluzju, a oni koji bi trebali da imaju povlastice za njih OC nema sluha.

Sto se tice Tarze, kad god sam ga vidio, definitivno je svaki put privukao paznju kao prava atrakcija, bilo je ono "vidi facu", "care, moze fotka" itd... Po meni zasluzuje i da ima neku platu a ne samo besplatan ski pas, e sad ko da mu ga da... po meni bi mogli i ugostitelji i oc, i jednim i drugim je u interesu da imaju razne atrakcije na Jahorini. Kad moze jedan kafic recimo u BG, da pored konobara placa i mlade curice da oblijecu slucajne prolaznike kako bi svratili, vjerovatno bi se isplatilo da mu zajednicim snagama plate ski pas i nesto preko. ;)

Moj prijedlog je Tarzo da ides u strajk, da od sada u znak protesta (bar vikendima kad je najvise ljudi) skijas u jakni ili bar majici dugih rukava, cak i ako se skupi lova za tvoj sezonsi ski pas. :D Tako ce ljudi od sada vise primjecivati aktuelnog upravnika skijalista u njegovim skijaskim bravurama  anan
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

vranex

raca

Tarzo, ovde se akcija napravila za tvoj ski pas, to znaci da ako bude dovoljno dobre volje dobices ga, bar za iducu sezonu ;) .
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

skiDeki

...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)

vranex

ne mogu da vjerujem kako se ova vijest prosirila preko foruma i facebooka.. prekjuce smo na Veljinama kod crkve pravili mali skok i zezali se, za 20 minuta od 5 nas nastade ekipa od 30 ljudi.. i ja provalio da su svi culi za pricu oduzimanja ski passa i tarze iako pola njih u zivotu vidio nisam..
sa BHT se javio novinar da radi prilog o Tarzi a ovi sto su slikali nas kod crkve su iz RTV Istocno Sarajevo. Neka samo i oni objave bice smijanja, postasmo poznati zahvaljujuci OC-u a oni se izbrukase samo tako.
OC mora shvatiti da im nije u interesu da ih ljudi mrze, da varaju sa radnim vremenom, sa naplacivanjem dnevnih passova kada zice ne rade, sa drakonskim kaznama koje idu SAMO ljubiteljima planine koji im daju pare za sezonski pred sezonu, kad najvise skripi.

Jasno je i meni i mom advokatu da ako ih tuzim da cu dobiti, jer niko na sudu ne moze dokazati da je to namjerno uradjeno, a uz to je i cinjenica da je kazna neravnomjerna, ali ocekujem jos uvijek da ce nekome gore pasti na pamet da ce im opet zatrebati moj svjezi kesh iduceg septembra i da ce me nazvati sa nekom ponudom.

Kad mi je Koroman (preko sekretarice, covjek kaze da nema vremena za mene ali igrati se gluvih telefona preko zaposlene mu ne predstavlja problem) dao kartu od 10 dana za 125 km, svi su pitali : pa zasto ti ne odblokira sezonski za te pare, ti ga svejedno ne bi puno vise koristio od tih 10 dana a on bi ispao human i dao bi novu sliku o sebi i OC.

Jos kad mi dadose taj 10 dnevni, dadose mi neki papir da potpisem sa odlukom od OC, a ja budala nisam trazio kopiju sto su mi duzni dati kao u svakom ugovoru sto postoji na svijetu.
Ocito te finese ne pripadaju osornim rukovodiocima iz OC, sto je mutnije, neravnomjernije i netransparentnije to bolje.
U medjuvremenu dosta je ski passova odblokirano, i ja imam informacija iz prve ruke kome je i zasto to uradjeno..kao i svugdje kod nas, ako imas vezu, prolazis, ako ne, cuti i trpi.

vip-jahorina

Nevezano za temu, nas forum, facebook i sajt www.jahorina.org je citaniji od bilo kojih novina u RS-u, mislim da samo Avaz ima veci tiraz, tako da te informacije nisu nista neobicno.

vranex

Jos uvijek ni vijesti ni nista iz OC. Nadali smo se da ce nakon toliko vremena sto smo kaznjeni napokon proraditi svijest u OC da ce, ako tako nastavi, otjerati jos nekoliko ljubitelja Jahorine koji svake godine sezonski uplate prije pocetka sezone.

Hajte bar sada to odblokirajte, svejedno smo se naplacali u ovih 2 mjeseca karata vise nego da smo novi pravili. Kaznjeni smo, po mom misljenju previse, bar u mom slucaju, ali necemo u dalje polemike po ovom pitanju ako i vi pokazete gest razumijevanja i prihvatite ovaj ljudski zahtjev.

Kao sto sam gosp. Koromanu naveo, nije mi toliko ni do te sume koliko do samog principa da osjecam da ja nisam trebao biti kaznjen za ovo (kaznite onog ko se svercuje, a ne njegove "zrtve" ). Zbog toga mi nije isto tako drago ici na Jahorinu kao sto je prije bilo, ostala je ta mrlja i mislim da je sad bar lako, sa jos 3 vikenda sezone preostala, rijesiti to na elegantan nacin i zakljuciti stvar vec jednom.

Toliko od mene, sad je lopta kod vas, vidite sta Vam se isplati raditi!

LP

ramzes

moje misljenje:

da ne ispadnem. .... ali ako se karta kupuje, znaci da mora da se da novac, ne da se svercuje.
ako je neko svojim zalaganjem zasluzio da dobije povlasticu, onda se podnese zahtev, od strane samog lica ili njegovih bliznjih, koji se odobri  i posmatrano lice dobije kartu, sezonsku, stalnu ili vec.

s druge strane, tu kartu mora neko da plati. da li ce to uraditi, u ovom slucaju oc, pa ce iznos proknjiziti kao sponzor ili poklon, na sta ce platiti manji porez ili ce obrazloziti drzavi, pa ce drzava iz budzeta odvijiti novac, tj. prosiriti budzet namenjen za oc, planinu jahorinu u visini iznosa ta karte.

gospodin tarzo je verujem, svojim dugogodisnjom, samoinicijativnom reklamom planine jahorina, tako i privlacenjem turista na samu planinu, zasluzio da dobije stalnu povlasticu od strane oc, (na osnovu ovih pet strana foruma), pogotovo ako skija dugi niz godina i ako je ostao privrzen jahorini.

to je neko moje misljenje, te...

u slucaju da oc nije u stanju to da uradi:

nudim se da mu kupim "Sezonski kupljen do 20.11."  za sledecu godinu. rado cu to uciniti.