• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Otvoreno pismo naseg Tarze OC-u - Jahorina vjecno

Started by vranex, 26 January, 2012, 14:20:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DarkoN

stvarno nema smisla pricati ovako u siframa. sve sto znas treba da kazes otvoreno a ne ovako napises 10 postova u kojima se sve zna a nista se na zna. cinjenica je da se i ove godine rentaju sezonski skipass-ovi kao i do sad i da se tim ljudima oni ne blokiraju, za razliku od onih koji nisu poznati ljudima koji rade gore.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

vip-jahorina

mi smo ovdje da i izmedju ostalog konstruktivno rjesavamo sve vrste prevara i malverzacija cr:) Ako imas nesto oko tackica, otvori temu i da vidimo sta je.

Ako lik u crnom ima sta da kaze, naravno da moze. Ako nece, to je njegov problem.

vranex

ne znam da je iz OC, nikakvu uniformu nije imao.
ali vidio sam to pa me zanima sta je..ne vidim logiku sem ako nisu sezonski ili dnevni passovi..ako su tackice, jedna voznja kosta 5 na kasi a 4 tackice na sestosjedu, nema zarade. neko je negdje spominjao onu foru kupljenja karata od ljudi u kaficu, dok sjede neko se drugi provoza i svi sretni..
niti mislim da radnici iz OC nisu previse posteni, naprotiv. vecinom su normalni, a neki vise neki manje pozitivni, kao i svugdje. ja licno nisam imao losa iskustva do sada.
ne bi bilo lose samo dati im priliku da vide druga skijalista i pokupe malo iskustva sa strane, npr ljeti na glecerima kad i nemaju previse posla na Jahorini. ne znam da li se to radi ali eto, ne bi skodilo sigurno, a vjerujem da se i oni ne bi bunili na takav prijedlog.
nego, da li znate da li se i tackice i dnevni blokiraju ili su samo sezonski u pitanju? cuo sam price rekla kazala o blokiranim tackicama ali nikad direktnu pricu od nekoga :O

DarkoN

za tackice ne vjerujem da se blokiraju jer nema ni logike da ih blokiraju. posto svaki put kada pass prodje kroz lejzer skine ti odredjeni broj tackica u zavisnosti gdje si. znaci prosao ti ili jos 5 ljudi njima je isto jer sa 100 tackica mozes da napravis konacan broj voznji.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

vranex

ima gomilu logicnih stvari sto su nelogicne gore.. kao sestosjed sto u dan bez imalo vjetra nedeljom i sa gomilom ljudi ide 1 km/h i staje svako malo..
ili zasto se kupuju novi ratraci sa vitlom ako se poslije ne utrosi minimalna suma da se stave ankeri da bi se ti ratraci koristili u punoj mjeri.
da nije ovoliko snijega da pokrije losu organizaciju i dovede goste drugacije bi pricali. ipak drago mi je da je ovakva sezona, ako bude pameti i razuma pare ce biti potrosene na osnjezivanje staza jer prosle sam godine sa mojim sezonskim jedva nabrao 15tak dana skijanja, ali ko mi je kriv sto sam 450KM dao ljudima koji u godini u kojoj je cijela Bosna bila poplavljena nisu bili u stanju napuniti vodom jednu baru.jbg bila busna, dogodine je mozda i zakrpimo  (:smijeh:

to sto OC trenira strogocu na nama sa sezonskim nek mu je na cast. fino sam od pocetka trazio objasnjenje zasto ja za isti prekrsaj placam 275 a drugi 10 KM i niko mi nije odgovorio.. samo to mi nije izgledalo fer u svemu ovome.

HeAd

Radi cega vani nema kamenja na stazama?...
pa ja kad god upalim web cam nekog skijalista u inostranstvu stalno topovi rade bilo dva metra snijega ili 20 centi...a na Jahorini u onim topovima se muve zalegle  (:smijeh:...sreca je sada pa ima snijega mada i kada ima treba da rade da poprave situaciju na stazi kad vec ne navlace snijeg sa ratraktima...onu kadu gore sto su napravili samo me interesuje ti ljudi iz te firme snow...ili kako se veæ zove... jesu li oni toliki eksperti kad nisu odmah mogli da kazu ljudi ovo jezero vam je dovoljno za jedan dan rada topova...sve tu dosta smrdi...
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

vranex

ne treba tako daleko ici.. evo bjelasnice neku noc.. snijega kao u prici a oni sibaju, jer ta mjesavina puno duze traje.
I svaka cast na mobilnim topovima, svaki radi kao 10 zirafa i baca tamo gdje treba a ne u sumu
kazu da ih jos dosta uzimaju kad su vidjeli kako su dobri.

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)

tarzo-jahorina

citat 4you: "ne mo¾e se karta odblokirati,izgleda da ne znaju uraditi to...imena koja vam se uèine poznata i mislite da su odblokirani nisu: platili su novu kartu sa popustom" 

Znam prijatelja kome je karta blokirana za vikend i ISTI dan deblokirana. Pitao sam ga smijem li se pozvati na njega i on mi je rekao da mogu. Kome da vjerujem????

tarzo-jahorina

Sigurno da vjerujem prijatelju, ali sam htio da vidim reakciju

4you

i ja sam ranije pisao o sezonskim kartama, za neke dnevne sam i ja  èuo da su odblokirane ,ali za sezonske nisam.

vranex

Quote from: 4you on 30 January, 2012, 13:49:31
ne mo¾e se karta odblokirati,izgleda da ne znaju uraditi to...imena koja vam se uèine poznata i mislite da su odblokirani nisu: platili su novu kartu sa popustom

Poslao: tarzo-jahorina

Znam prijatelja kome je karta blokirana za vikend i ISTI dan deblokirana. Pitao sam ga smijem li se pozvati na njega i on mi je rekao da mogu. Kome da vjerujem?

Evo i info iz prve ruke, sta sad da se kaze? Ako se ispostavi tacno obrukace se Koroman samo tako. Preda mnom je 10 puta ponovio da nikome nikad nije odblokiran pass, i u oci me gledao.
Ja sam mu tada povjerovao, ali izgleda da je nekim ljudima obraz kao djon. Nije mi tako izgledao, i to sam taj dan i napisao na forumu, ali prevario sam se ocigledno.

A sad prica da su odblokirali dnevni a ne sezonski je vrhunac. znaci JEBU samo nas koji im najvise dajemo.

Ovo je prevrsilo svaku mjeru.