• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Radno vrijeme OC Jahorine: zice i liftovi

Started by vip-jahorina, 22 January, 2012, 17:51:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vip-jahorina

Svi mi znamo da je radno vrijeme (bar oni sto kupju ski pas) vertikalnog transporta na Jahorini od 9-16h i da za to vrije ski pas kosta toliko i toliko.
Naravno, ocekujemo onda da vec u 9.00 se moze sjesti u korpu ili na tanjuracu i krenti ka vrhovima Jahorine.

Kako smo svi mi svjedoci da sve pocinje raditi, nekad i do pola sata kasnije, znaci oko 9.30 (a nekad i na vrijeme).

U svakom slucaju radnici na zicama vec od 15.30 a najkasnije u 15.45 je "zadnja zica".

Uz to, ko zeli da vrati magnetni skipas, mora doci opet sutra jer kase zatvaraju u 15.00. Veoma jednostavno za one, recimo iz Ljubljane. Ma meni se neda da odem iz Pala, a ne .... Ili mozda ipak da prekinu skinaje i vrate ski pas koji su kupili do 16h

Vase misljene?

Alexres86

Pa nisam znala da se vracaju...a jel to mora? Mislim i mi dobijamo platu za rad od 8-16h i nikeda mi ne pada napamet da zbog kise, snega sunca dodjem recimo u 8:30.... (:smijeh:

brera

vip-jahorina

Quote from: Alexres86 on 23 January, 2012, 09:39:11
Pa nisam znala da se vracaju...a jel to mora? Mislim i mi dobijamo platu za rad od 8-16h i nikeda mi ne pada napamet da zbog kise, snega sunca dodjem recimo u 8:30.... (:smijeh:

Samo ako kupis magnetne karte, onda ih platis 10KM koje dobijes nazad ako vratis kartu. Za sve ostale ovo vracanje nema veze....

Milos CTS

kupis jednom "magnetnu" i onda samo menjas kad ti istekne za drugu

HeAd

radno vrijeme skijalista treba definitivno da se produzi do 17h...bar od 01.02...
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

vip-jahorina

Treba sto sta promjeniti, uvesti organizaciju, red, radnike pod konac staviti, javasluk srediti. Ratraci trebaju cijelu noc, tj. od 18-03h tabati staze, sve staze, ne samo koje im se cefnu.
Treba napraviti staze, ocistiti kamenje, postaviti prave topove za snijeg i pravo jezero napraviti, trebaju nove zice i liftovi. Napominjem vas da je preko 40 miliona KM odobrenu OC-u!!!!!!
Treba promjeniti radno vrijeme, ljubaznost osoblja koji radi tamo. Treba otjerati one ljude u crnom. Treba treba treba.

Sa ovim rukovostvom ce to biti tesko.

HeAd

imas topove imas metar snijega imas nove ratrakte i imas kamenje na stazi...pa u cemu je problem????!!!!!!..... :o
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

mijat

treba formirati dve firme: jedna koja æe upravljati liftovima i stazama i druga koja æe da vadi oèi sa bistricom dok se ne privatizuje. postojeæe stanje je neodr¾ivo i vodi u propast.

vip-jahorina

Quote from: mijat on 23 January, 2012, 15:48:48
treba formirati dve firme: jedna koja æe upravljati liftovima i stazama i druga koja æe da vadi oèi sa bistricom dok se ne privatizuje. postojeæe stanje je neodr¾ivo i vodi u propast.

U principu to je dobra stvar i ja sam se zalagao za to. Medjutim, skontaj ovaj scenario: Preuzmu ovi ljudi Jahorinu!!!! Ili dovedu na ovaku unistenu planinu (-70 do 80% gostiju u odnosu na 2007) "svoje ljude"  :o  :o

mijat

Bojan NS

Quote from: vip-jahorina on 23 January, 2012, 14:55:15
Napominjem vas da je preko 40 miliona KM odobrenu OC-u!!!!!!
Treba promjeniti radno vrijeme, ljubaznost osoblja koji radi tamo. Treba otjerati one ljude u crnom. Treba treba treba.

Sa ovim rukovostvom ce to biti tesko.

Ovde bih da citiram Velju Iliæa "ajde da vi malo kraduckate, ali BA© KRADETE NA VELIKO"!!!