• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Podesavanje ELAN Fusion vezova

Started by n_etf, 16 January, 2012, 19:53:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

n_etf

Narode,
treba mi mala pomoc oko podesavanja vezova. Vec sam ih podesio, ali ipak da se konsultujem sa vama ekspertima :), da ne idem do servisa :)
Moje karakteristike: visina 180cm, tezina 73km, nivo skijanja:intermediate, duzina pancerica 323mm.

E sad, radi se o elan EL11 Fusion vezovima. Ne znam cemu sluzi kao saraf (plasticni) koji se nalazi sa zadnje strane veza, sta se s njim podesava i treba li ga dirati?

Duzinu sam namjestiona nesto malo vise od 320, tek toliko da se kompletno vidi linija koja oznacava tu duzinu. Da li je to dobro?
DIN sam namjestio na 6. Da li je to ok vrijednost, da mi skija lakse spadne prilikom pada?

Hvala svima na odgovorima!   (PIVA) (PIVA) (PIVA)

Bojan NS

DarkoN

imam iste vezove na svojim skijama. sto se tice duzine pancerica mislim da si namjestio dobro. pancerica mora cvrsto da stoji u vezu. sto se tice tezine to namjestas prema sebi. zavisi koliko si tezak i kakav si skijas. i na prednjem i na zadnjem dijelu veza se podesava tezina. taj saraf nazad koji spominjes ti je za namjestanje tezine na zadnjem dijelu vezan. kada uklopis pancericu u vez pojavice ti se skala za namjestanje tezine. mislim da sam ti sve objasnio.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

n_etf

Quote from: DarkoN on 16 January, 2012, 22:12:20
imam iste vezove na svojim skijama. sto se tice duzine pancerica mislim da si namjestio dobro. pancerica mora cvrsto da stoji u vezu. sto se tice tezine to namjestas prema sebi. zavisi koliko si tezak i kakav si skijas. i na prednjem i na zadnjem dijelu veza se podesava tezina. taj saraf nazad koji spominjes ti je za namjestanje tezine na zadnjem dijelu vezan. kada uklopis pancericu u vez pojavice ti se skala za namjestanje tezine. mislim da sam ti sve objasnio.

To je to ..hvala ti. :)
Samo pitanje..da li napred i nazad podesavas na isto, tj na isti broj, tezinu?

DarkoN

Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

n_etf

Ma gledao sam sve to, sa njima se ne mogu konsultovati  ;D