• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

KOP sezona 2011/12

Started by zburkos, 23 September, 2011, 22:40:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)

svaka cast Mijate ,a budi sretan sto ti je i to radilo inace kako je bilo guravo sa vremenom mogao si se baviti i raftingom (:smijeh: (:smijeh: hvala na slike ;) lijep pozdrav familiji

raca

Ne bih da branim Skijalista Srbije ali razlog sto ne radi dovoljan broj staza je to sto i pored toga sto su uradili dodatno akumulaciono jezoro nije bilo dovoljno padavina da ga napune, jer nije pala kisa cijelu jesen. Prakticno nista znacajnije nije palo od juna mjeseca. Ono sto imaju cuvaju u rezervi, da su raspalili sad sve sto imaju u akumulaciji dovoljno je da odjuzi dva dana i posle da nemaju ni tih pet staza. Jedino sto su smradovi, pa ne smanje cjene ski pasa onda kad rade 3 staze od 20 mogucih. Mada da nisu uradili dobro osnjezavanje i ulozili u njega milione, ove poslednje dvije godine ukupan broj skijasih dana bio bio ukupno manji od dva dobra produzena vikenda, tako da i cjena ne moze biti ista kad drndaju topovi danima po cjelu noc i onda kad ti priroda daruje preko noci metar dva kvalitetnog prirodnog snijega.

U poslednje 4 nedelje bio sam na Kopu, Krvavecu i Jahorini, obzirom na prirodne okolnosti zaista najbolje sredjuju staze na Kopu, i to dva prazna mjesta pa ovi ostali. To mogu da dokazem mojim skijama.
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

brera

raca

Hehe... Moj boravak na Krvavcu sam dokumentovao na istoimenoj temi :), bilo je ski otvaranje prije dvije i po nedelje.

Jednom sam bio, i to par dana, pa na osnovu toga pravim utisak (mozda nedovoljno objektivan iz presprektive dva, tri dana). Generalno nemam los utisak, stvarno su nas gore domacinski docekali, trudili se i sve to, ali Krvavec je duplo manje skijaliste od Kopaonika, manji broj staza, zicara, a i ono najbitnije dosta manje ljudstva koje je zaduzeno. Poslednjih godina na Kopaonik je dosta ulozeno tako da i po pitanju kvaliteta infrastrukture, Kopaonik odskace dosta od Krvaveca. Krvavec i okolina izgleda ljepse, strmije i "planinskije" od Kopaonika. Sto se tice samog uredjenja staze, moj utisak je da su mogli da se potrude malo vise bez obzira na otvaranje sezone i to. Kao sto rekoh na skijama se najbolje vidi, cjelu proslu godinu sam skijao na Kopu, 4,5 produzenih vikenda ukljucujuci oba otvaranja ski sezona, nisam imao vise od par sitnih ogrebotina na njima, posle skijanja na Krvavcu i Jahorini, otisle su na dobar servis.

brera

raca

brera

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)

ma u ostalom sta ici u SLO kad imamo tu sve duplo bolje a i za sve goste je opustenije (:smijeh: al eto

raca

Hvala Brera, nema puno veze sa Krvavcom njena povreda samo sto sam pisao, 50% njena nepripremljenost, 50% led na stazi. Tu konkretno mogu da dam i ocjenu GSS na Krvavcu. Osim sto su bili ljubazni i zaista profesionalni, zaista vise nisu mogli da pruze osim sto su joj imobilisali nogu zavojem i dali paracetamol za bolove, iako nije mogla da hoda nikako, cak ni da se oslanja na zdravu nogu nije postojala opcija da je prevezu do najblize zdravstvene ustanove. Dalja prica je jos gora, u Kranju nemaju rendgen, niti ista radi u nedelju, prva dezurna sluzba u Ljubljani... da ne ulazim u detalje, na rizik smo krenuli za Beograd jer se osjecala bolje i prvu pomoc je dobila u Urgentnom Centru u Beogradu 16 sati posle povrede. Poredjenja radi, od prosle godine na Kopu postoji trauma centar vojnomedicinske akademije, imaju kola hitne pomoci...i za sve skijase (i za domace i za strane) ta pomoc je besplatna jer je osiguranje ukljuceno u cjenu karte.

Hare, koliko god ti zvucalo nevjerovatno, ako budes isao i vidio Kopaonik i Krvavec, uvijerices se i sam. Sto se tice same infrastrukture, to nema veze sa licnim utiskom, mozes i na zvanicnim sajtovima da pobrojis. Sto opet ne znaci da necu ici i na Jahorinu i na Krvavec, kao sto planiram sad da odem ove sezone do Durmitora i Stare Planine iako (trenutno) ne mogu da se porede ni sa jednim od vec pomenuta tri centra.

Ukljucio sam se u ovu pricu, jer sam (sticajem okolnosti) bio u tri skijaska centra u regionu na pocetku ove sezone i moj utisak je da je Kopaonik obzirom na izrazito lose vremenske uslove bio najspremniji. Ko hoce da vjeruje neka vjeruje, ko nece ne mora.

brera

raca

Quote from: raca on 04 January, 2012, 15:03:51
Tu konkretno mogu da dam i ocjenu GSS na Krvavcu. Osim sto su bili ljubazni i zaista profesionalni, zaista vise nisu mogli da pruze osim sto su joj imobilisali nogu zavojem i dali paracetamol za bolove, iako nije mogla da hoda nikako, cak ni da se oslanja na zdravu nogu nije postojala opcija da je prevezu do najblize zdravstvene ustanove. Dalja prica je jos gora, u Kranju nemaju rendgen, niti ista radi u nedelju, prva dezurna sluzba u Ljubljani... da ne ulazim u detalje, na rizik smo krenuli za Beograd jer se osjecala bolje i prvu pomoc je dobila u Urgentnom Centru u Beogradu 16 sati posle povrede. Poredjenja radi, od prosle godine na Kopu postoji trauma centar vojnomedicinske akademije, imaju kola hitne pomoci...i za sve skijase (i za domace i za strane) ta pomoc je besplatna jer je osiguranje ukljuceno u cjenu karte.

Koji dio nije tacan koji sam napisao?

brera

mijat

raca

Pod jedan, poredio sam dva centra, nisam kritikovao Krvavec, vec kazem da na Kopaoniku ima nesto sto gore nema, ko ne vjeruje moze da se uvjeri.

Pod dva, sve je bilo kako si opisao gore do njihove ambulante, ocekujem da to skoro svaki ski centar ima gss, koji ce da ukaze prvu pomoc i preveze te do neke tople prostorije i skloni sa staze. Sve ok, ljudi ok i profesionalni, nisam kritikovao. Sve sam pitao, gdje sta kako, da li mogu oni da je prevezu, nemaju mogucnost, nisam dalje ni pitao, ocekujem da tako nesto ne treba ni pitati. Do gondole, su je oni prenjeli, nije nikakva posebna gondola, vec obicna, samo stave zastavicu da zaustave gondolu, zaustavili gondolu, ja je iznio sa likom koji radi na gondoli, tu nikoga nije bilo da pomogne, drzala se za stub, dok nisam zvao momke iz grupe da mi pomognu, dakle dalje od gondole, odatle je na rukama prenijeli do autobusa, dalje u hotel i iz hotela isto, u hotelu na recepciji smo pokusali da dobijemo informacije kako i sta, spalo je na to da treba taksijem da odemo do Ljubljane, jer u Kranju nema nista, druga opcije je bio avion ujutro za Beograd i tu je odluka na rizik bila da krenemo za Beograd sa ekipom kojom smo dosli, jer smo stigli 3,4 sata prije nego sto bi sa avionom, jer ima samo jedan let za Beograd rano ujutro.

raca