• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini - pocetak sezone 2011 - 2012

Started by vip-jahorina, 06 December, 2011, 13:13:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

loop

je li moguce da ce na otvaranju radit sve staze  :bravo::( ludzatobom:((
allways stand sideways!

vip-jahorina

U kosuti nema nikoga, pa ne mozemo fizicki pristupiti kameri. Par puta smo bili.
Rajska vrata zatrpavaju, pa i server trokira, pricekacemo da stane snijeg, pa onda opet.

Dalje, sad sam dobio informacije vezane za uredjenje staza:
Po izvjestajima meteorologa, snijeg bi do sutra ujutro trebao padati, tada ce izaci i ratraci na staze. U toku noci bi temperatura se trebali spustiti na ispod -3, te oko 10 h bi trebali topovi krenuti sa radom i cijelu noc gruvati. Ocekujemo velike minuse veceras, i sutra, tako da bi eventualno i sutra po danu bilo moguce pustati topove. Sinoc su svi topovi radili i potroslilo se oko 1200 m3 vode, od ukupno 6000 m3.
Danas je opet pustena voda u jezera, tako da kako stvari stoje, nebi trebalo biti problema sa vodom. Pratimo situaciju.

Danas su bili ljudi iz snow stara ovdje i povecali protok kroz topove, takao da ce praviti jos vise snijega nego do sada. Mnogi su me pitali zasta tako malo prcse. Osim toga, sto je hladnije vani, to je veci protok vode kroz topove. I svaki top ima svoj mjerac temp. tako da se moze desiti da jedan top radi jer je na -3/-4 a drugi, koji je 50m dalje ne radi jer je tu temp 0.

Snijeg je opet za prekosutra najavljen, i vec tada bi masine trebalo opet izaci na stazu i kako mi je receno, relano bi bilo za ocekivati da skijamo u toku ove sedmice.  :bravo::(

inque

Snowboarding makes me happy!

vip-jahorina

FreakBL

Volim snijeg pa makar i na razglednici.

Bracanin

Odlicno!!! s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij)

MilanP

Pa jbt sad ima snega kao prosle godine u februaru kada se uveliko skijalo, al ajde da sacekamo vikend ;D  s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij) s:nij)  ole ole ole

vip-jahorina

goghie

jaoooooo i kako sad da radim, pa ovo je ludilo ludzatobom:((
I can go with the Flow...

vip-jahorina

Aschen

vip-jahorina

thx  8)
opet nas je preko 200 na forumu, jos na sajtu preko 100  :bravo::(

MilanP

Vip-e primetio sam da sajt i forum cesto izbacuju eror kao da je dozvoljeni broj necega dostignut. Mislim da JAHORINA.ORG svakim danom postaje sve popularniji i posjeceniji sajt. Po mom misljenju trebalo bi uraditi nesto povodom tih servera!