• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini - pocetak sezone 2011 - 2012

Started by vip-jahorina, 06 December, 2011, 13:13:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bojan NS

Uglavnom nisu obecavajuce prognoze za naredni period, a ovo za nedelju dana, hm, i dalje poprilicno nesigurno. Zato je ovde u pustinji hladnije nego inace, otislo sve u pm....  puf:)

otrov

haha i mene je mbat nasmijao .. moram naci tvoj prvi post. ako je upola dobar gotov sam :)
share it with friend or two

Radiohead

http://freemeteo.com/default.asp?pid=156&la=1&gid=3205994

bice nesto za vikend il iza 100%  ole

Radiohead

postat cemo strucnjaci za sve u pm...
od meteorologije, vodosnadbijevanja,posumljavanja, zatravnjivanja,ispase krava muzara....
pa sve do spiritualnog prizivanja snijega
a njega nemaaaaaaaaaa
ma jos malo kazem vam regge

HeAd

╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

vip-jahorina

kao sto sam u jednom od prethodnih postova napisao, a i ovo sto rece mbat, veliki dio Sarajeva dobija vodu sa Jahorine ...
Osim toga, OC mi je rekao, a to sam i cuo nezvanicno, ne koristi nikave aditive oli ti dodatke, mada ja mislim i da je koriste da je predugacak put i nema veze sa Sarajevom, ali flora i fauna na smaoj Jahorini bi bila pogodjena. Ali kako se dodatci ne koriste, suludo je pricati o tome.

Sam vjestacki snijeg se dosta razlikuje od prirodnog, prije svega u kristalima i hemiskoj strukturi istih, te samim tim je dosta postojaniji na vremenske (ne)prilike. A 3 °C i onako nemaju veze sa snijegom, pogotov na sjevernoj strani Jahorini. Samo jugo, i to veoma jaki jugo sa kisom moze mu nauditi ...

Snijeg se ne moze praviti iznad -4 °C (bez dodtaka)... zato sad stvrano mozemo samo u nebo gledati (dali se moglo prije mozda nabacati dovoljno snijega - o tome sad nebi..)

kasper79

HeAd

mislim da ce se za N.Godinu na Jahorini skijati  ideea:(
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

otrov

share it with friend or two

emir

Kakvu "smjesu" ti spominjes, pa znas li da se sa jahorinskog platoa vodom snadbjeva oko 200000 ljudi, nista osim ciste vode ne treba dozvoliti.
Ta  smjesa sadrzi  jake otrove koja ima stetne posljedice, pa ja na svim planinama koriste koje snadbjeva milione ljudi tako da nemoj se bgt sikirati.....pa nisu to smjese kakve ti mislis, to se  je neki prirodni element koji samo daj vodi vecu izdrzljivost

emir

Quote from: vip-jahorina on 12 December, 2011, 12:18:26
kao sto sam u jednom od prethodnih postova napisao, a i ovo sto rece mbat, veliki dio Sarajeva dobija vodu sa Jahorine ...
Osim toga, OC mi je rekao, a to sam i cuo nezvanicno, ne koristi nikave aditive oli ti dodatke, mada ja mislim i da je koriste da je predugacak put i nema veze sa Sarajevom, ali flora i fauna na smaoj Jahorini bi bila pogodjena. Ali kako se dodatci ne koriste, suludo je pricati o tome.

Sam vjestacki snijeg se dosta razlikuje od prirodnog, prije svega u kristalima i hemiskoj strukturi istih, te samim tim je dosta postojaniji na vremenske (ne)prilike. A 3 °C i onako nemaju veze sa snijegom, pogotov na sjevernoj strani Jahorini. Samo jugo, i to veoma jaki jugo sa kisom moze mu nauditi ...

Snijeg se ne moze praviti iznad -4 °C (bez dodtaka)... zato sad stvrano mozemo samo u nebo gledati (dali se moglo prije mozda nabacati dovoljno snijega - o tome sad nebi..)

Covjek u detalje objasnio :D trebao bi kaakv seminar odrzati  :bravo::(

Radiohead

mijat

nisam ti ja za tuèu, uvek se pomirim ili pobegnem da spreèim tuèu  (:smijeh:

Radiohead

al pogledaj oko cega je rasprava, aditiva za pravljenje snijega  (:smijeh:
kad bi racunali centar Balkana vjerovatno bi na Jahorini bio epicentar :)