• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na Jahorini - pocetak sezone 2011 - 2012

Started by vip-jahorina, 06 December, 2011, 13:13:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

vip-jahorina

hmm, ne znam bas da li je to tako. sad, ja nisam bas 100% siguran oko vode, ali koliko znam:
Postoji vodovod Bistrica (nema veze sa hotelom Bistrica) tamo negdje ispod Dvorista, svi tuda moramo proci da bi dosli do Jahorine. Sa tog mjesta se napaja skoro pola Sarajeva.
Jahorina se napaja sa pumpama koje crpe vodu iz izvora Prace, i to su male kolicine, te nije nikad se razmislalo o vecim. Zato nema sad dovoljno vode za akumulacije jezera.

Pale se opskrbljuju sa nekog drugog izvora, moram jos pitati tacno sa kojeg. Redukcije vode nemaju veze sa Jahorinim, jer kao sto rekoh danima su nam redukcije zbog toga sto je susna jesen iza nas. Na Jahorini nisu redukcije, niti je bilo nestajanja vode.

Veceras su u emisji na OSM-u gosti bili Koroman i nacelnik opstine Pale S. Savic, koji nije nikakve intervencije spominjao kad se pricalo o akumulaciji vode na Jahorini. Poslije toga sam gledao i intervju na BN-u gdje je Korman rekao da se jos ne osnjezavaju staze jer su temperature nepovoljne i trabaju biti -4 ili nize.

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)

MilanP

Moja informacija nije proverena u vodovodu ja sam to cuo ako se to tako moze nazvati!Uglavno bilo je intervencija oko toga da se prekine punjenje jezera danas!

vip-jahorina

BoleBl

ViP-e, ajd nabaci koju sliku Poljica bez DiSole-a..... cisto da vidimo ljepotu!  ::) ::) ::)
op, op, op, op.....

loop

debeli neki trag na ogorjelici, da nije everest? :D
allways stand sideways!

thief

Quote from: kron1010 on 06 December, 2011, 14:53:06
Ima dosta snijega......koliko vidim na Kupresu ovi su pokrenuli topove.......... :bravo::( :bravo::( :bravo::(

gdje se vidi ???  ;)

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)

zum

Mega Deki

Mislim da je najbolje da se na palama tokom zimske seznone uvede nocna restrikcija vode i to od 22-06 casova kako bi se jezero dopunjavalo DO POLA sa vodom kako bi EVENTUALNO MOZDA USPELI da osneze skocine.
Za ogorijelicu bi bilo fino da se svi u restoranima odreknu po par litara kruske ili vec koje druge prirodne tekucine i iz prodavnica da svi dobrovoljno (da se uvede reket) daju po 10-15 litara punomasnog mlijeka i eto PRIVREMENOG resenja dok se ne rese tehnicki nedostaci u NAREDNIH PAR MESECI ili ti dok ne prodje i ova sezona.  austin:( austin:( austin:(
Mega Deki

Radiohead

Radili su jutros topovi...
i onda je sire podrucje centralne i istocne Bosne ostalo bez vode...