• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Bjelasnica sezona 2011/2012 - stanje

Started by vip-jahorina, 21 September, 2011, 12:06:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)

emirkoooo

pa kad ti je spor trosjed idi na jahorinu vozi se brzim sestosjedom koji nema obicaja da stane..I naravno na Jahorinu su staze perfektne stvarno  ludzatobom:(( ludzatobom:(( ludzatobom:((

thief

Evo kratko bili smo danas gore...
na najsporijem trosjedu kako neki pisu ovdje navozao se pravo...cekali smo na lift oko 30 secundi...voznja traje 9min lift vozi u drugoj brzini zbog jakog vjetra....samo 88cm snijega, ima ledemih ploha na par mjesta gdje je staza izlozena vjetru...sve u svemu perfektan dan...vozili se od 09h..13h...ko neode danas puno ce toga da propusti... :P

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)

nije zato sto je sestosjed, neka je jednosjed drveni bilo kakv ali barem da stignem na vrh za 7min. spojim ogorjelicu i pracu dobijem potpuno uzivanje i dugu stazu za isto minuta koliko mi treba do na pola Bjelasnice... izgubis volju za skijanjem cim vidis onu guzvu...mada kad se gore napravi malo brzi transport ima da gore kotlovi. Rade nesto polako i ne ulazu u one stvari koje su im prijeko potrebne za primamu turista sve nesto okolo kole. Kad god nekome spomenem Bjelasnicu kaze joj onaj lift i guzva me slomi? Sreca dvosjed je obnovljen malo je brzi i nekako se raja rasporedi a vecina ih i ne zna da uopste postoji!! ...kad odes na Jahorinu i upoznas extra drustvo Bjelasnicu i onaj kezual stil skroz zaboravis da ne zaboravim guzonjine sinove Sve u svemu moje trenutno misljenje Jahorina je u vodstvu zbog extra nocnog provoda i transporta, dok Bjelasnica je divlja planina i ima bas extra staze samo ih kvari taj transport i organizacija.

thief

Idi radnim danom i neces dozivjeti tu guzvu...jer isto ces cekati vikendom i na bilo kojem liftu na jahi...rrdnim danom nigdje nije strasna guya...ja sam danas bio na bjelasnici jer ima vise snijega...

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)

da li zbog radnog dana ili je zbog vremena? mada nema veze drage su mi obje planine opet je fino malo tamo malo vamo :D ali voziti pola planine za 30KM i koristiti onaj katapult ka vrhu ipak mislim da je logicno ici gdje je udobnije za isti novac....a predlazem da suncan dan nikako ne propustite na Bjelasnici bar jednom sedmicno  :-* :-* :-* pogled s vrha je pfffff ne moze se opisati

thief

slazem se u potpunosti...mada i pogled sa gole jahorine je prica za sebe...
bitno da pada snijeg i da ga ima konacno kako treba...

Ⱨᕕ尺ɨ丂۝₦(° ͜ʖ ͡°)

imamo ovo, a zelja mi je imati helikopter kako bi sve ovo iskoristio  ludzatobom:((

kao da je ovdje kraj svijeta

Tonik

u petak sam na bjelasnici subota na jahorini.kuces dalje   anan
i think too much i drink too much

thief

EYOWF-zimski festival mladih....nema nikakve veze sa zimslikm OI mladih koje ce se odrzati 2012 u insbrucku, 2014 nanjing....itd... :-X

emirkoooo

evo upravo sam dosao sa Bjelasnice stvarno ovo nije ista planina :D svaka cast novim ljudima u ZOI..... staze uradzene,Jahorina je katastrofa sto se toga tice.....  ole ole :bravo::( :bravo::( :bravo::( i jos kupljen novi cetvorosjed i pregovara se za Gondulu za narednu sezonu i svasta nesto novo !  :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( puf:)