• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Opstina Pale sputava rad GSS Jahorine?

Started by vip-jahorina, 13 October, 2010, 14:28:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

vip-jahorina

sta da vam kazem. pored profesionalne sluzbe, koaj je spreman u svim uslovima i u svako vrijeme da priskoci u pomoc, mi cemo se morati zadovoljiti sa sluzbom za vrijeme rada zica.
ako se samo sjetimo nesretnih slucaja od psosle godine, niti jedna veca nesreca se nije dogodila za vrijeme radnog vremena. ako se sjetimo Prace, vjerovatno bi i danas tamo visili da nije bilo momaka iz GSS  :o

Ali dobro, moraju samo znati. Tu pricu da stoje trojica iza njih mi je suluda. Osim toga lokacija za kafic je vise nego nepovoljna. Ja je nebi uzeo ni kad bi mi je djaba nudili jer koce mi doci gore? Ljudi to je iznad doma Mladosti. U principu u nedodziji. Ali, kao sto je zaharije rekao, sve nelegalno sagradjene kuce su dobile poziv da plate i zapecacene su. GSS kucica ce vjerovatno biti srusena i marace platiti kaznu. Kakav kuriozitet!
:bravo::(  :bravo::(
Tri put URA URA URA za opstinare URA URA URA

Ja cu Vam ispricati jednu stvarnu, nazovimo je anegdotu:
U vrijeme prije nekih 5 godina, se pocelo intenzivno sa divljom gradjnom. Dodjes na mjesto koje ti se svidja kao lokacija za kucu. Iskopas temelje, izlijes ih, dignes zidove i pokrijes krovom. Po mogucnosti to sve svakim danom poslije 15:00 ili vikendom, da te nebi inspekcija "kao kaznila", naravno svi oni koji su imali poznanstva, mogli su i unutar radnog vremena dizati kuce.
Ja sam zatrazio zvanicno lokaciju na jednom mjestu. Fino podnio zahtjev, platio i naravno dobio odbijenicu. Nisam imao volje da pravim na crno, pa je na to mjesto dosla jedna zena, necemo je sad imenovati, i mrtvo hladno napravila "zdanje" koje je onda opstina legalizirala. U svakom iole, ponavljem iole normalonom sistemu je to tuzba koja bi trebala urodti debelom odstetom, kaznenim prijavama i rusenjem novonapravljenog objekta na mjestu na kojem je u isto vrijeme vec odbijena gradnja. E sad ti isti ljudi, koji su meni odbili i svim ostalim dozvolili, odbijaju opet one koji su postenim putem nesto zatrazili.

Nego meni je bilo svejedno, jer je legalih vikendica (predratnih) bilo koliko si htio i to jeftinije nego sad kvadart, pa sam odustao od bilo kakve rasprave sa opstinom (mogu reci, super sto su me odbili, jer mi je sve 3 puta povoljnije ispalo). Ali eto, samo jedan primjer, da znate kako se razmislja i kako se djeluje u opstini Pale.

BOJAN-BG

znamo vipe kako se radi isto kao i u svakoj opstini,prolazi onaj ko ima bolju vezu

DarkoN

mene samo interesuje da li u ovoj drzavi moze ista da se uradi a da neko ne protura nesto ispod zita? stvarno mi ovo sve ide na zivce. odselicu se u tadzikistan, tamo necu imati nikakva ocekivanja i bice mi super.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

skiDeki

Quote from: DarkoN on 18 October, 2010, 00:11:41
mene samo interesuje da li u ovoj drzavi moze ista da se uradi a da neko ne protura nesto ispod zita? stvarno mi ovo sve ide na zivce. odselicu se u tadzikistan, tamo necu imati nikakva ocekivanja i bice mi super.
Usput, u tadzikistanu imaju vrhunske ski centre ideea:(
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...

Bojan NS

vip-jahorina

Kanalizacija postoji (osim odredjenih djelova Jahorine), da li je preopterecena, to ne znam, mislim da bi nam to samo u komunalnom mogli reci.
kanalizacija u naselju Sator je u izgradnji i upravo se prikljucuju vikendice. da li ce ove godine biti u upotrebi je tesko reci.

Big_DANE

Quote from: vip-jahorina on 18 October, 2010, 23:24:50
Kanalizacija postoji (osim odredjenih djelova Jahorine), da li je preopterecena, to ne znam, mislim da bi nam to samo u komunalnom mogli reci.
kanalizacija u naselju Sator je u izgradnji i upravo se prikljucuju vikendice. da li ce ove godine biti u upotrebi je tesko reci.

To bas nije lepa cinjenica da ove godine ne bude radila!! Hmmm....

ttk

Kanalizacija u naselju Sator postoji, ali problem je sto Vodovod trazi ogromne pare za prikljucak. Za jednu vikendicu od 50-tak m2 stambene povrsine, (35 m2 u osnovi) koja se ne izdaje, tj ne stvara nikakve prihode treba platiti 2000KM za prikljucak. Za vece vikendice taj iznos je i veci. Prvo to su ogromne pare. Drugo kakve veze ima velicina kuce sa prikljuckom. Jer poslije ce se koristenje kanalizacije naplacivati kroz potrosnju vode. Ali vodovod je jos jedan element koji samo pokusava da naplati sto vise sa Jahorine. >:(

minjon81

Koliko znam tolike su cene i kod nas za prikljucivanje na kanalizaciju!!
Uzas!

skiDeki

Kako je resena kanalizacija u naselju sator, da li postoje septicke jame ili jednostavno pustena da ide nizbrdo (ovo pitam jer sam par puta osetio u naselju neprijatan miris)

HeAd

Quote from: ttk on 19 October, 2010, 08:21:39
Kanalizacija u naselju Sator postoji, ali problem je sto Vodovod trazi ogromne pare za prikljucak. Za jednu vikendicu od 50-tak m2 stambene povrsine, (35 m2 u osnovi) koja se ne izdaje, tj ne stvara nikakve prihode treba platiti 2000KM za prikljucak. Za vece vikendice taj iznos je i veci. Prvo to su ogromne pare. Drugo kakve veze ima velicina kuce sa prikljuckom. Jer poslije ce se koristenje kanalizacije naplacivati kroz potrosnju vode. Ali vodovod je jos jedan element koji samo pokusava da naplati sto vise sa Jahorine. >:(

pa 2000KM i budes gospodin ne plivaju govna oko tebe...mislim da na planini gdje je ogromna vlaga i podzemne vode moras imati kanalizaciju...inace dobijes onaj neugodni miris....
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

vip-jahorina

Naredne godine bi trebala biti kanalizacija, jer kao sto sam vec rekao, prikljuci su u toku.
Do sada su bile septike (a naravno gdje su septike tu su i divlje septike)
To gdje osjetis neugodan miris -  moze biti da je pukla septika ili je nema  :o ili vec sl.
Ali eto, ocekujemo potpuno rjesenje najkasnije slijedece sezone (danas sam dobio informaciju da od ove sezone nece biti nista, jer su izvodjaci cesti polimili vec postojece prikljucke, tako da ce se sve to prolongirati za narednu sezonu)

skiDeki

Znaci do sledece godine cemo imati Miljacku na Jahorini (:smijeh:

Salim se malo, to je veoma vazno pitanje i treba da se sto pre resi, nadam se da ce do sledece godine biti uradjeno!

DarkoN

kod nas da bi napravili jedno moraju da pokvare drugo. bar su poceli da rijesavaju one stvarno ozbiljne probleme.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...