• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Otvoreno pismo naseg Tarze OC-u - Jahorina vjecno

Started by vranex, 26 January, 2012, 14:20:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

baja

Za to neznam..govorim u ime svoje i ski skole i 15 ucitelja i svih nasih polaznika nase skole da nismo imali losa iskustava tokom sezone vezano za ski pas,a mnogo je skijasa proslo kroz skolu ove godine,,mogu se desiti propusti ali zbog toga netrebamo da reagujemo na ovaj nacin i da gledamo na OC kao babarogu koja samo ceka da nam blokira kartu,nezelim da nasi gosti misle da je to bas tako.....

vip-jahorina

kao i uvijek, mijat stavi stvari tamo gdje im je mjesto  :bravo::(
s tim sto zicari se trude pojacano u zadnje vrijeme. moram ih pohvaliti  :bravo::(

brera

baja

JA se izvinjavam svima ako sam koga uvrijedio ili sta vec sa svojim stavom i izjavom sto se tice ove TEME. Nije mi to bila namjera,zato postoji forum da kazemo sta mislimo i kako sve ovo dozivljavamo na svoj nacin,nista licno...Svi mi znamo da OC ima dosta propusta, to vise ptice na grani znaju..ali sa dr strane moramo da shvatimo da ovaj forum cita HILJADE l HILJADE ljudi i da ce svako prokomentarisati na svoj nacin ono sto pisemo,, Zovu me gosti koji planiraju da dodju na jahorinu i pitaju,,SMIJEMO LI MIJENJATI JAKNE,,SMIJEMO LI NOSITI POTKAPE,SALOVE,KACIGE ITD..DA LI CE IH PREPOZNATI DA IM KARTU NE ZABLOKIRAJU..Zelim da gosti znaju kako stoje stvari da im se to NECE desiti i da su dobro dosli na JAHORINU,sto se tice TARZE svi mi znamo da je on Jahorinska legenda i volio bi da se sve ovo zavrsi kako treba izmedju njega i OC i svih ostalih skijasa kome su karte zablokirane..hvala BRERA i tebi sve najbolje.....

vranex

Nisam cesto na poljicama, nekako me ne vuce tamo,ai za ljubaznost mogu pohvaliti momke na ogorjelici, praci i olimpiku (tu ide standing ovation).

Ja sam taj skipass vec halalio, kao sto sam neki dan pisao. Fino sam zamolio prije vikenda da se to vise rijesi i rekao da ako ne bude vise me i ne zanima. Ja nikakve koristi nisam imao od tog svercanja, niti sam svjestan bio da uopste moze biti problem. Naravno samo zbog toga sto je rijec o Tarzi, koji je legenda gore i koji opravdano ne zeli da se preda sivilu i crnilu ove zemlje, i u svojim godinama moze biti primjer zelje za zivotom i uzivanju u istom. Sistem ga nije slomio unatoc nedacama i sranjima sto se desavaju njemu kao i velikoj vecini nasih sugradjana. Zato sam mislio da je i gore isto tako cijenjen i da se namjerno zatvara oko na taj njegov "nestasluk", da bi jedna legenda Jahorine nastavila biti legenda.
Ovako i ja, a ubjedjen sam i on, kad odemo gore imamo tu sjenu zbog koje mi jednostavno nije vise isto i opusteno kao sto je bilo, i to mjesto odmora i uzivanja se uprljalo sa onim sto je u mojim ocima nepravda.

Ista situacija mi se desila kad sam zivio u italiji, samo su me opomenuli, jer znaju da im se ne isplati gubiti musteriju kad su imali jos jedan resort na 50 km odatle (zvuci poznato, zar ne?). Da se ponovilo, oduzeli bi, ali su opomenuli prvo.
Jednom sam se vozio sa drugom, on bio sa curinim passom jer je svoj zaboravio kuci. kad su nas zaustavili objasnio im je i pustili ga. da li bi se isto i na Jahorini desilo?Slicnu situaciju je imao i nas olimpijac (olimpijac, hej! pa u jugi su takvi dobijali stanove gratis a ne passove!) i ostade bez karte.

Price o raznim Nadzornim Odborima, premijerima, predsjednicima, ku**evima palcevima su obicno preseravanje. Dobro da mi nisu rekli da treba da sazovu skupstinu akcionara da bi mi odblokirali pass.Dobili ljudi vlast u ruke pa treniraju strogocu, osjecaju se bitni. Zvao sam Koromana 10 dana zaredom i lik nije imao mu.a da se javi nego smo se doslovno igrali gluvih telefona preko njegove sekretarice. Ja je pitam, pa me ona za 5 min zovne i kaze odg. onda ja pitam a moze li tako, pa me ona opet zovne za 5 min. A on valjda sjedi pored i govori joj sta da kaze. Totalni FAIL

Da li se ko zapita ko skija sa sezonskim  koji se podijele nacelnicima okolnih opstina?Znam ko i kada skija sa tim passovima, bas me zanima da li se i to blokira?

Buduci da silom prilika imam svakodnevni kontakt sa raznim organima vlasti, privrednicima, politicarima, novinarima i sl. nakupio sam raznih direktnih informacija o bahatom ponasanju vodstva OC. cinjenica je da ko je god imao dodira sa njima zapanjen totalnom nebrigom za rezultate ulozenih novaca. ako nekom linijom dobijes posao od njih sustinski radio ne radio isto ti je, niti ce te ko sta pitati niti ce ih zanimati. vazna je photo oportunity i prezentacija da opravda protok kesha i to je to. Ta prica ima kratke noge, ove godine su imali srece sa snijegom, a iduce?
Evo glupi primjer : Sestosjedi vec 2 godine vise vani na svim vremenskim uslovima, vec im pokrivke ostarile i pocrnile. Dobro, recimo da nisu mogli garazu napraviti, ali pokrivke od PVC bi bile oko 50km po zicari i sad bi bile kao nove.

vip-jahorina