rekonstrukcija-hotel-bistrica Zasto nije zapoceta najavljena rekonstrukcija hotela Bistrica?
  • VIP Jahorina
  • Blog
  • Zasto nije zapoceta najavljena rekonstrukcija hotela Bistrica?
Hoteli

Zasto nije zapoceta najavljena rekonstrukcija hotela Bistrica?

Maki
31. Maj 2019. | Pročitano: puta

Zasto firma Batagon koja je kupila na Jahorini Hotel Bistricu 26.novembra 2018 godine za 3 miliona eura nece ove godine uci u rekonstrukciju Hotela ? Prilikom prodaje Hotela Bistrica na Jahorini koji je bio pod ingerencijom Oc Jahorina navedeno je izmedju ostalog da navedena kompanija kupac mora imati obezbjedjen novac za rekonstrukciju Hotela te da najmanje 5 narednih godina nece mijenjati namjenu objekta.

25.januara saopsteno je da Bistricu preuzima Kompanija Bathotel koja je tada i zvanicno pocela sa radom. Navedeno je da ce do 1.aprila Hotel raditi bez ikakvih promjena, no da ce od navedenog datuma biti zatvoren radi rekonstrukcije cjelokupnog unutrasnjeg prostora , te obnove vanjskog dijela, nadogradnje novih jedinica i obaveznog povecanja kategorizacije kljucne za privlacenje inostrane turisticke klijentele. Zavrsetak radova bio je predvidjen do mjeseca decembra, kada je hotel u „novom ruhu“ trebao biti otvoren za predstojecu zimsku turisticku sezonu.

Kako je navedeno iz kompanije Batagon, sada BAT Hotel Bistrica nece prestajti sa radom tokom ljetnog perioda i zimske sezone 2019/2020, te da ce biti otvoren do 31.marta 2020 godine. Nije nam poznato da li se tada ocekuje pocetak radova na rekonstrukciji Hotela.

Navedena kompanija je dogovoreni novac na ime kupovine Hotela Bistrica odavno uplatila na OC Jahorina, a navedeni novac je opredjeljen za nove investicije na Jahorini. Ulaganja su vec pocela za izgradnju Kabinske Gondole , i izgradnju najduzeg alpine costera na Balkanu, duzine 2,2 km koji ce predstavljati pravi atrakciju na planini.